На вимаганні грошей та збуті наркотиків затримали трьох мешканців Шепетівщини

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотиків, а також на вимаганні викрито трьох мешканців Шепетівського району.
 
Організував діяльність неодноразово судимий мешканець Нетішина. Як спільників залучив осіб з кримінальним досвідом, з якими познайомився під час спільного перебування у місцях позбавлення волі.
 
Зловмисники підшукували наркозалежних осіб, що знаходяться на замісній терапії та за винагороду готові їм постачати та збувати метадон. Тим, хто відмовлявся, погрожували або ставили на так званий «лічильник» – 5-10 тисяч гривень щомісяця. Аби підняти вартість «товару», подрібнювали пігулки до порошкоподібного стану. Надалі збували PVP та метадон серед наркозалежних та інших осіб методом «з рук у руки».
 
Лідера злочинної групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому та одному спільнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) КК України, ще одному фігуранту – за ч. 2 ст. 307 КК України.
 
За результатами проведення санкціонованих обшуків вилучили наркотичні та психотропні речовини, «чорнові» записи з «клієнтами» та «боржниками».
 
Усім підозрюваним суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

“Бізнесу вигідно наймати ветеранів: їх завтра не мобілізують”, — головні тези з форуму для підприємців

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

47 хв. тому

Розподіл електричної енергії споживачам відновлено

За інформацією НЕК «Укренерго» станом на 09:00 ранку ситуація в енергосистемі стабілізувалась, дію графіків аварійних відключень та обмеження споживання електричної…

2 години тому

«Об’єднання матерів і дружин Захисників України» створило соціальний ролик до Дня матері

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже понад два роки. А збройна агресія рф – більш як 10.

2 години тому

У 21 області презентували проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Українські громади потребують більшої кількості патронатних сімей. Це сім’ї, в яких тимчасово перебувають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах…

4 години тому

На Хмельниччині діє Графік аварійних відключень

Сьогодні, 15.05.2024 року, на Хмельниччині знову діє Графік аварійних відключень (ГАВ) у відповідності до розпорядження НЕК «Укренерго».

5 години тому

У Хмельницькому поліцейські розкрили крадіжку електроінструментів

Зловмисником виявився 38-річний житель Херсонської області, який нещодавно вийшов з місць позбавлення волі, та знову взявся за старе. Наразі йому…

18 години тому