Нацполіція забрала справу у хмельницьких слідчих, яка стосується розкрадання грошей на “дорогах Зеленського”

Головне слідчое управління Національної поліції України взялося розслідувати кримінальне провадження за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст.191 КК України) під час ремонту доріг держзначення на Хмельниччині.

Про це сказано в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 20 липня, інформує НГП.

За матеріалами досудового розслідування, упродовж 2019-2020 років службові особи Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволоділи бюджетними коштами, виділеними на здійснення робіт: «Капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення із влаштування додаткової смуги на підйом на ділянці км 269+600 – км 275+100 автомобільної дороги Н- 03 Житомир – Чернівці (с. Гуменці). Коригування., а також «Поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н- 03 Житомир Чернівці на ділянці км 223+920 км 232+104.

Згадані тендера відбулися наприкінці 2019 року і влітку 2020 року. Загальна сума цих тендерів становить понад 230 млн грн.

Кримільне провадження за цими фактами було зареєстровано 24 квітня 2020 року і його вели слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області. 17 червня 2021 року матеріали справи забрала Хмельницька обласна прокуратура і передала за підслідністю до Головного слідчого управління Національної поліції України.

Крім цього, у цій же судовій ухвалі йшлося про скасування арешту телефона  «Iphone X», вилученого у виконувача обов’язків начальника  Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Валентина Данилюка. Однак хмельницький суд відмовився скасовувати арешт, наголосивши, що орган досудового розслідування розташований поза межами територіальної підсудності Хмельницького міськрайонного суду.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

6 хв. тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

22 хв. тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

1 годину тому

Як пацієнту подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій

Подати скаргу до НСЗУ — це не формальність. З початку року Національна служба здоров’я України отримала 1 080 звернень від…

2 години тому

У Хмельницькому безкоштовно вакцинують домашніх тварин: де можна отримати послугу

Цього року на Хмельниччині зафіксували випадок сказу у безпритульного собаки. Хвора тварина покусала 8-річного школяра та домашнього собаку.

3 дні тому

Хмельницький суд виніс вирок помічнику священника у справі сутички між ним і військовим

Півтора року пробаційного нагляду, виплату 50 тисяч гривень моральної шкоди й оплату лікування потерпілого — такий вирок виніс Хмельницький міськрайонний суд помічнику…

3 дні тому