Неспокійні Новорічні свята рятувальників Хмельниччини: гасіння пожеж, ліквідація наслідків автотрощі та знищення «смертоносного» залізяччя

У період із 31 грудня 2021 року до 4 січня 2022 року на території Хмельницької області виникло 16 пожеж, на яких загинуло чотири людини та травмована одна; сталася автотроща, внаслідок якої травмувався водій; виявлено та знищено 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни.

Дайджест надзвичайних подій.

31 грудня о 07:04 бійці 28 Державного пожежно-рятувального поста смт Вовковинці  та вогнеборці місцевої пожежної команди с. Майдан Чернелівецький виїхали на гасіння пожежі в житловому будинку в с. Макарово, Вовковинецької територіальної громади. Пожежу площею 35 кв. м було ліквідовано о 07:35. На місці події рятувальники виявили тіло загиблого 40-річного чоловіка. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння.

У с. Новоставці, Хмельницького району о 12:39 виникла пожежа житлового будинку,  яку ліквідували о 12:51 надзвичайники 36 Державної пожежно-рятувальної частини смт Теофіполь. Під час гасіння пожежі вогнеборці виявили бездиханне тіло 78-річної жінки. Причина пожежі – встановлюється.

1 січня о 09:12 пролунав черговий дзвінок. На цей раз зайнявся приватний житловий будинок у с. Бровари, Кам’янець-Подільського району. Вогонь охопив близько 50 кв. м оселі. Під час проведення оперативних дій у будинку вогнеборці виявили тіло чоловіка 1966 року народження.

Ранок 2 січня розпочався з пожежі. Тоді, о 05:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння гаража в смт Лозове, Хмельницького району. Пожежу на площі 96 кв. м ліквідували деражнянські вогнеборці, а також бійці місцевої пожежної команди смт Лозове. Ймовірна причина займання – коротке замикання електромережі. Намагаючись самостійно загасити полум’я, на місці події травмувався 43-річний власник.

Вже о 20:40 пожежні автомобілі мчали містом Деражня. Там загорілася квартира на вулиці Привокзальній. З пожежею на площі 6 кв. м надзвичайники швидко впоралися та не допустили її поширення на сусідні квартири. Однак, під час розвідки та гасіння вогнеборці виявили тіло чоловіка 1939 року народження. Ймовірна причина загоряння – коротке замикання електромережі.

Не обійшло і без ДТП. 2 січня об 11:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі двох легковиків: ВАЗ 2109 та Suzuki CX4. Подія трапилася поблизу смт Війтівці, Хмельницького району. На місці виклику бійці ДСНС відімкнули акумуляторні батареї автомобілів від живлення для запобігання загорянню та змили рештки паливо-мастильних матеріалів з дорожнього покриття. Внаслідок аварії 28-річного водія ВАЗ 2109 було госпіталізовано до лікувального закладу.

3 січня сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області вилучили та знищили 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни. Її було виявлено поблизу с. Павликівці, Хмельницького району.

https://km.dsns.gov.ua/

https://km.dsns.gov.ua/

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

3 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

7 години тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

10 години тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

11 години тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

14 години тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

16 години тому