Незабаром на Хмельниччині запрацюють мобільні поліцейські групи по боротьбі з домашнім насильством

Найближчим часом в поліції Хмельницької області запрацюють спеціальні мобільні групи, основним завданням яких буде швидко реагувати на повідомлення про домашнє насильство. Наразі майбутні члени цих груп проходять спеціальну підготовку у Києві на базі Національної академії внутрішніх справ.

Проект реалізовується за підтримки міжнародних партнерів, зокрема — представництва Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення в Україні.

hm.npu.gov.ua

Як розповів куратор проекту, помічник Голови Національної поліції Андрій Ткачов, під час тренінгів поліцейські аналізують тонкощі законодавства у сфері домашнього насильства, оскільки 11 січня цього року набули чинності зміни до Кримінального кодексу України, якими криміналізовано домашнє насильство (ст. 126-1 КК України). І нові мобільні групи поліції реагуватимуть виключно на факти домашнього насильства відповідно до внесених змін.

Окрім того, під час навчання правоохоронці проходять підготовку в області психології та медичної допомоги. У спеціальних інтерактивних кімнатах, які моделюють звичайне житло, вони відпрацьовують можливі сценарії домашнього насильства та свої дії для належного реагування на такі випадки.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що працівники поліції розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди у Хмельницькому районі, в якій загинула жінка. Минулої ночі поблизу села Водички Хмельницького району сталася дорожньо-транспортна пригода за участю легкового автомобіля «Hyundai Santa Fe» та вантажівки «DAF».

Leave a Comment

Останні новини

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

2 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

4 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

6 години тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

8 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

1 день тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

1 день тому