“Нічого вцілілого не залишилось” — власник будинку з Хмельниччини в який влучив уламок “шахеда”

Від уламка збитого українськими силами протиповітряної оборони дрона, під час нічної атаки російських безпілотників, на Хмельниччині загорілася хата. Уламок, розповідає власник будинку, пробив дах, від чого згоріли речі, меблі та погоріли стіни.

Інформує Суспільне.

Власники будинку, в який вночі, під час атаки Хмельниччини російських безпілотників, влучив уламок збитого ППО “шахеда”, виносять погорілі речі.

“Вигоріло повністю 80 квадратних метрів житлової площі. Там весь наший зимовий одяг, диван, “м’яка частина”, побутова техніка, ковдри, два комп’ютери, все, що в нас було. Нічого вцілілого не залишилось”, — сказав власник будинку Анатолій.

 
Його дружина Тетяна розповідає: вона та дві її доньки під час нічної повітряної тривоги не спали.
 

“Ми цілу ніч чули, як збивали дрони. Потім ми почули дуже потужний вибух, коли уламки вже полетіли в наш будинок. Скільки загалом було вибухів вночі я навіть не рахувала”, — розповіла Тетяна.

Господарі спали в хаті за чотири метри від гостьового будинку, який зайнявся. Там вони ночують час від часу, каже донька власників будинку Ольга: “Слава Богу, сьогодні ніхто там не ночував. Але коли до нас приїжджають родичі, то ми там проживаємо. Ми сиділи всі в коридорі, тому що лунала тривога і ми чули над головою звук дрона, а потім стався сильний вибух. За пару хвилин ми почули стукіт у двері, прибіг сусід й сказав що горить наш гостьовий будинок. Ми вискочили, побачили дим й почали телефонувати пожежникам”.

На фото одна з кімнат будинку, який загорівся внаслідок влучання в дах уламка дрона. Фото: Суспільне Хмельницький 21 червня 2023 рік

Господар Анатолій каже, що в той час був на нічній зміні на роботі за шість кілометрів від дому, та прибіг швидше від пожежників.

Так тепер виглядає дах й горище, в який влучив уламок російського дрона. Фото: Суспільне Хмельницький 21 червня 2023 рік

Зі слів Анатолія, у садибу на світанку навідувалися й представники органів місцевого самоврядування, які обіцяли допомогу комунальних служб. Тетяна каже: від ранку їм допомагають сусіди й друзі, і намагаються впоратися якнайшвидше та забути про цей випадок.

 

 
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

4 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

5 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

5 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

8 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

8 години тому