Новий районний поділ області: які повноваження матимуть нові районні ради

Відтак, 25 жовтня місцеві вибори пройдуть вже на новій територіальній основі. Щоб реорганізувати органи місцевого самоврядування в нових громадах і райдержадміністраціях, Верховна Рада має прийняти законопроект №3651, який врегулює питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та інших зобов’язань.

«Уряд ще у червні запропонував, як реорганізувати громади і райони після створення нового адміністративно-територіального устрою. Тоді разом з проектом постанови про нові райони №3650 у парламенті був зареєстрований урядовий законопроект №3651, який встановлює усі необхідні процедури. Профільний комітет Верховної Ради минулого тижня вже підтримав законопроект, і дуже важливо, щоб народні депутати прийняли його до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, тобто – максимум до середини листопада», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Щоб ще раз нагадати про важливість законопроекту №3651, портал «Децентралізація» спільно з Мінрегіоном розробили інфографіку, де перелічені основні питання, які має врегулювати цей проект закону:

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

6 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

9 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

9 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

11 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

12 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

12 години тому