Отруєння тварин в Нетішині: міська влада спільно з волонтерами шукають шляхи вирішення болісного питання

Декілька тижнів у Нетішині не вщухає занепокоєння хвилею отруєнь собак: як безпритульних, так і домашніх. Причина такого жахіття – отрута, яку невідомі навмисно розсипають по місту. Відомо, що 13 собак, які з’їли небезпечну речовину, померли у жахливих стражданнях.

У середу, 19 червня, вдруге відбулася зустріч міського голови Олександра Супрунюка із власниками домашніх тварин, волонтерами. До зустрічі долучилися перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник начальника Нетішинського відділення поліції Андрій Кондратюк, директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький. Люди, які втратили своїх чотирилапих улюбленців, волонтери спільно з представниками влади шукали шляхи вирішення болісного питання.

Відтак, Андрій Кондратюк повідомив присутніх, що місцеві правоохоронці за підтримки небайдужих нетішинців знайшли людину, яка у соціальній мережі Фейсбук поширювала заклики до жорсткого знищення собак. Складено протокол за ч.2 ст.89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який був спрямований на розгляд суду. За результатами розгляду винесено постанову суду про притягнення особи до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів (5100 грн.).

Керівник комунального підприємства «Благоустрій» Віктор Кондрацький розповів, що наразі продовжується робота в притулку для тварин. Працівники копають траншеї, встановлюють опалубку для бетонування, виготовляють будки для собак. Окрім того, найближчим часом планується встановлення двох камер відеоспостереження в різних мікрорайонах міста, обираються місця та зони для вигулу домашніх улюбленців.

Багато думок щодо шляхів вирішення питання звучало з вуст волонтерів та представників міської влади, зокрема, присутні обговорювали можливість чергування містом вночі, залучення небайдужих мешканців до роботи в притулку для тварин. Міський голова запропонував збільшити винагороду за пошук людей, які жорстоко вбили собак у Нетішині – від 20 до 30 тис. грн. (10 тис. грн. очільник міста надасть для волонтерів). Окрім того, з’явилася інформація, що у місті почали труїти котів. Відомо, що вже 4 кота померли в жахливих муках. Робота продовжується! Якщо вам відома будь-яка інформація, що стосується цього болісного питання – просимо звертатися до правоохоронних органів.

 

Leave a Comment

Останні новини

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

6 хв. тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

17 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

20 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

21 годину тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

23 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

23 години тому