Перше щеплення в Україні 2-гою дозою вакцини отримала мешканка Хмельниччини

Алла Савичева з Волочиська працює педіатром у Війтовецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Інформує ОДА.

Першою дозою вакцини проти COVID-19 її щепили 5 лютого цього року. На той час лікарка працювала за контрактом у Мальдівській республіці. Тоді Аллу Андріївну щепили вакциною AstraZeneca (Covishield). 16 березня вже на Хмельниччині вона отримала другу дозу зазначеного препарату. Після щеплення почувається добре і радить всім вакцинуватися!

Нагадаємо, 25 лютого 2021 року Хмельницька область одержала 18300 доз вакцини AstraZeneca (Covishield), що будуть використані для вакцинації 9150 осіб. Щеплення розпочали здійснювати того ж дня.

В Україні вакцинація проти COVID-19 стартувала 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в 5 етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників «ковідних» лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Канада, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Leave a Comment

Останні новини

Атомниками з ХАЕС закуплено ще одну партію з «Рою дронів» для ЗСУ

За частину винагороди працівників ХАЕС за підсумками роботи за 2023 рік волонтери Хмельницької АЕС придбали 9 квадрокоптерів DJI MATRICE 30T,…

41 хв. тому

“Щоб люди побачили біль, який кожен з них переживає”: у Хмельницькому відкрили фотовиставку, присвячену загиблим героям

У відділі підтримки ветеранів війни та членів їх родин Хмельницької районної військової адміністрації відкрили виставку світлин "Вшановуємо пам'ять героїв України".

5 години тому

Поблизу Хмельницького у ДТП загинув 38-річний водій

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 20 травня, близько 05:00 години на автодорозі неподалік с. Лісові Гринівці.

8 години тому

Власник товариства, який обвинувачується у злочинах проти нацбезпеки, поверне землю вартістю понад 1 млрд грн

Волочиська окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 га.

1 день тому

На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень

Національна атомна компанія «Енергоатом» збирається збудувати залізобетонний завод у Нетішині – місті-супутнику Хмельницької АЕС.

1 день тому

У Шепетівці місцевий житель на авто «ВАЗ 21043» допустив зіткнення із велосипедисткою

Дорожньо-транспортна пригода сталась 18 травня близько 19:10 години по вулиці Залізничній. 34-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ 21043» допустив зіткнення…

1 день тому