Під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 2 тис доларів США викрито слідчого Головного управління ДФС в області

Фото: https://khmel.gp.gov.ua
Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 
За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, у взаємодії зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, під час одержання неправомірної вигоди викрито слідчого в особливо важливих справах слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області.
 
Встановлено, що правоохоронець вимагав 2 тис доларів США за не притягнення особи до кримінальної відповідальності у провадженні за ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України.
 
Після отримання неправомірної вигоди слідчого затримано у порядку ст. 208 КПК України, а кошти вилучено.
 
За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) КК України.
 
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання викритій особі запобіжного заходу та відсторонення від посади.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне