Під час пожежі в гуртожитку Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка вогнеборці врятували 19 студентів та ще 333 евакуювали (ВІДЕО)

30 січня о 02:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Кам’янець-Подільський на вул. Грушевського виникла пожежа на 5-му поверсі дев’ятиповерхового гуртожитку Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Одразу за підвищеним номером виклику до місця події було спрямовано три автоцистерни та автодрабину 2 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

km.dsns.gov.ua

Як з’ясувалось, пожежа розповсюдилася на площу 20 кв. м, їдкий дим заполонив кімнати та коридори п’ятого та верхніх поверхів. На місці події надзвичайники спільно із адміністрацією гуртожитку евакуювали 333 студенти, ще 19 осіб врятували за допомогою автодрабини та ланок газодимозахисної служби, після чого оперативно ліквідували пожежу, не допустивши поширення вогню кімнатами гуртожитку і на верхні поверхи.

km.dsns.gov.ua

Пожежу локалізовано о 02:32 та ліквідовано о 02:41. Загалом до ліквідації пожежі залучалось 16 рятувальників на 4 одиницях спецтехніки та служби взаємодії: швидка медична допомога, працівники Національної поліції, аварійна служба електромереж та газова служба.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Завдяки вчасному повідомленню та оперативним діям фахівців Служби порятунку вдалося уникнути жертв і травмувань.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

2 дні тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

2 дні тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

2 дні тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

2 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому