Піддався провокації: за удар в голову опонента чоловіка покарали громадськими роботами

0
Фото: kma.court.gov

Білогірський районний суд визнав винним обвинуваченого у заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я ( частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України), та призначив покарання – 150 годин громадських робіт і стягнув з нього на користь потерпілого 6 тисяч гривень моральної шкоди.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, конфлікт між чоловіками стався рік тому в Теофіполі біля будинку, де мешкає обвинувачений. У ході суперечки він вдарив опонента кулаком в голову. Як пояснив у судовому засіданні – у відповідь на його неправомірну провокативну поведінку.  У потерпілого судмедексперти констатували тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Обираючи міру покарання, суд врахував «характер вчиненого злочину, з урахуванням особи винного, який позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, те, що дії обвинуваченого спровоковані поведінкою потерпілого, а також висновки органу пробації, які містяться в досудовій доповіді,  суд приходить до висновку, що вказані обставини істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та ступінь його небезпечності для суспільства та є підставою для призначення обвинуваченому покарання, передбаченого санкцією частини 2 ст.125 КК України, у виді громадських робіт», – зазначає у вироку суддя.

Крім того, потерпілий просив стягнути з кривдника 7325 гривень, що витратив на лікування, та 20 тисяч гривень моральної шкоди. Але доказів призначення лікарських засобів не надав, тож суд залишив без розгляду його цивільний позов в частині стягнення матеріальної шкоди. Суму моральної шкоди визначив у розмірі 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Віньковецький суд обмежив волю молодику, який вкусив за руку полісмена. Молодик вчинив опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне