Полонський суд засудив чоловіка за крадіжку мобільного телефону

Полонський районний суд визнав винним жителя селища Понінка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 186 Кримінального кодексу України «Відкрите викрадення чужого майна (грабіж)». Втім, потерпілий із обвинуваченим порозумілися ще під час досудового розслідування – уклали угоду про примирення. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Так, на початку грудня 33-річний обвинувачений звинуватив потерпілого у зникненні свого мобільного телефону. Останній, аби переконати співрозмовника у своїй невинуватості,  дістав із кишені власний телефон. Обвинувачений вихопив пристрій із рук потерпілого, штовхнув чоловіка і наказав йому іти. Телефон привласнив собі.

Упевнившись, що угода про примирення відповідає закону, суд її затвердив. Грабіжнику призначили найлегше покарання – сплатою вісімсот п’ятдесяти гривень штрафу. Крім того, він повернув потерпілому викрадене – його мобільний телефон із чохлом та sim-картою на суму три тисячі двісті двадцять п’ять гривень.

Нагадаємо, що на Хмельниччині перед судом постануть четверо зловмисників, які вчинили розбійний напад на приватний будинок і викрали людину. Серед фігурантів двоє місцевих жителів та двоє мешканців Одеської області, один з яких перебував у розшуку за шахрайства. Після вчинення злочину поліцейські впродовж доби розшукали та затримали розбійників. Тепер зловмисникам доведеться відповідати за сімома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Події мали місце 20 липня близько 4-ї години ранку в райцентрі Городок. 35-річна потерпіла та її 65-річна матір перебували вдома одні. Зловмисники у камуфляжній формі та балаклавах, вибивши двері, увірвались в будинок. Вони зв’язали власницю та її матір і, погрожуючи зброєю, почали вимагати віддати їм усі цінні речі.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

3 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

3 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

3 дні тому