Поширення оманливої реклами припинено

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП «Сімейний лікар» (м. Хмельницький) на 17 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої реклами.

Як встановило Відділення, підприємство у газеті «Подільські вісті» розмістило рекламне оголошення наступного змісту: «Лікування алкогольної та тютюнової залежності – лікування проводиться за одне відвідування», що не відповідало дійсності. Конкуренти підприємства ПП «Сімейний лікар» повідомили, що алкогольна і тютюнова залежність – це хронічні захворювання, лікування синдрому залежності – складний, багатокомпонентний, багатоетапний (нерідко довічний) процес у рамках медичної спеціальності «Наркологія» і суміжних з нею дисциплін (психіатрія, психотерапія, медична психологія).

Лікування – це процес, метою якого є усунення проявів захворювання, який повинен призводити до повного одужання та відновлення здоров’я, а зважаючи на те, що алкогольна і тютюнова залежність – це хронічні захворювання, то лікування даних захворювань (залежностей) неможливо провести за одне відвідування.

Використання ПП «Сімейний лікар» вислову «Лікування проводиться за одне відвідування» може вплинути на наміри споживача щодо вибору саме цієї установи та надання переваг підприємству перед конкурентами не завдяки власним досягненням, а за рахунок доведення неправдивих відомостей для споживача.

Дії ПП «Сімейний лікар» визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення суб’єктом господарювання невизначеному колу осіб через рекламу, яка містить неправдиві відомості, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що може вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів, робіт, послуг цього суб’єкта господарювання.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України нагадує суб’єктам господарювання про неприпустимість поширення інформації, що вводить споживачів в оману, а саме відомостей, які:

– містять неповні, неточні або неправдиві дані про походження товару, виробника, продавця, спосіб виготовлення, джерела та спосіб придбання, реалізації, кількість, споживчі властивості, якість, комплектність, придатність до застосування, стандарти, характеристики, особливості реалізації товарів, робіт, послуг, ціну і знижки на них, а також про істотні умови договору;

– містять неповні, неточні або неправдиві дані про фінансовий стан чи господарську діяльність суб’єкта господарювання;

– приписують повноваження та права, яких не мають, або відносини, в яких не перебувають;

– містять посилання на обсяги виробництва, придбання, продажу чи поставки товарів, виконання робіт, надання послуг, яких фактично не було на день поширення інформації.

Leave a Comment

Останні новини

Суд виправдав хмельницького підприємця Віктора Вікарчука, якого звинувачували у недотримані вимог covid-карантину

Хмельницький міськрайонний суд виправдав колишнього власника ТОВ «Браво» Віктора Вікарчука і директора його підприємств Олега Шутюка за недоведеністю, що кримінальні…

17 години тому

Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному переході на смерть збив 16-річну дівчину

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 62-річному хмельничанину за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка…

17 години тому

У Кам’янці-Подільському в ДТП загинула 16-річна дівчина

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 квітня, близько 20:00 години по проспекту Грушевського.

20 години тому

На ХАЕС стартував проєкт з будівництва енергоблоків №5, 6 за американською технологією Westinghouse

На Хмельницькій АЕС розпочали будівництво енергоблоків № 5 і № 6 за американською технологією АР1000 Westinghouse.

20 години тому

Боржникам за доставку газу на Хмельниччині доведеться відповідати перед судом та платити більше від суми боргу

Боржників з оплати за розподіл природного газу на Хмельниччині під час воєнного стану не відключають від мережі.

20 години тому

У Славуті по вулиці Церковній сталася ДТП, у якій травмувалася 84-річна пішохідка

Дорожньо-транспортна пригода сталася 13 квітня близько 15:45 години по вулиці Церковній.

21 годину тому