Працюючі подоляни сплатили до бюджету 1,8 мільярда гривень ПДФО

1
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Протягом січня-квітня 2019 року до бюджетів усіх рівнів з легальних доходів жителів Хмельницької області надійшло 1,8 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

У порівняння з відповідним періодом минулого року темп росту надходжень ПДФО склав 122 відсотків. Це в абсолютній величині становить понад 300 мільйонів гривень.

Індикативне завдання виконано на 102 відсотки, з плюсом у 36 мільйонів гривень.

Відповідно до фінансового розподілу майже 75 відсотків від суми сплаченого ПДФО. А саме – 1,3 мільярда гривень надійшло у розпорядження місцевих громад Хмельниччини. Ще майже 500 мільйонів гривень працюючі жителів краю, спрямували до державного бюджету.

Легалізація ринку праці залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності відомства. Позаяк саме легальні доходи працюючих жителів краю забезпечують реальні надходження ПДФО, військового збору та єдиного внеску. І звісно, гарантують їм соціальне забезпечення.

«Позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб базується на поліпшенні стану справ на ринку праці. Це і підвищення соціальних стандартів, яких дотримуються переважна більшість подільських працедавців. І ділова співпраця з владою і громадою, і ефективні профілактичні заходи. Завдяки цьому ми створили громадську думку навкого того тренду, що лише легальна зарплата гарантує соціальні виплати найманим працівникам в зв’язку з настанням страхового випадку чи виходом на пенсію. Лише задекларована праця наповнює бюджети. Тому наші спільні дії з детінізації ринку праці покликані не лише сприяти залученню додаткових надходжень до бюджету, а й захистити права найманих осіб». – Зазначила заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Посадовець підкреслила, що перевірки – це винятковий захід впливу на окремих несумлінних працедавців. Закон визначає, що проведення фактичних перевірок органами ДФС можливе лише за умови отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. Та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне