Правоохоронці Хмельниччини провели масштабну спецоперацію з викриття міжрегіональної злочинної групи фальшивомонетників

1 лютого правоохоронці одночасно провели 18 обшуків у Хмельницькій та Одеській областях, в ході яких вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюр іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо.

Організаторами злочинної групи виступили 38-річний житель Хмельницького району, який відбував покарання за умисне вбивство і в кримінальному світі має статус так званого «смотрящого», а також 32-річний одесит, який теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

У Хмельницькому, Одесі та Одеській області вони підібрали собі цілий ряд виконавців, теж здебільшого раніше судимих, між якими чітко розподілили ролі: одні займались виготовленням фальшивих купюр, інші — їхньою передачею, треті — збутом. Переважно це була національна валюта номіналом у 500 гривень. 

https://hm.npu.gov.ua/

Працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області, колегами із кримінальної поліції за процесуального керівництва прокуратури та силової підтримки бійців КОРД провели масштабну спецоперацію із затримання членів злочинної групи із міжрегіональними зв’язками. 

Одночасно у двох областях було проведено 18 санкціонованих обшуків, в ході яких правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо.

https://hm.npu.gov.ua/

Частині фігурантів слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, а одному із них ще й за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

https://hm.npu.gov.ua/

На період досудового розслідування суд взяв зловмисників під варту із можливістю внесення застави в розмірі понад 180 тисяч гривень.

Наразі слідчо-оперативні заходи в рамках кримінального провадження тривають. Правоохоронці працюють над встановленням каналів збуту підроблених грошових коштів та інших осіб, які можуть бути причетними до вказаної протиправної діяльності.

Спецоперація проводилась за участі співробітників УСБУ в Хмельницькій області.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

33 хв. тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

1 годину тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

4 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

5 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

6 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

6 години тому