Правоохоронці вирахували серійного злодія, який обкрадав місцеві храми

62-річний уродженець Кривого Рогу видавав себе за церковного прислужника і не викликав підозри в настоятелів храмів та прихожан. Користуючись цим, зловмисник із трьох церков обласного центру викрав 4 ікони, які обміняв на продукти харчування та інші речі. Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, всі ікони поліцейські вилучили. Найближчим часом їх повернуть до храмів.

Чоловік скоїв крадіжки із трьох храмів Хмельницького, розташованих по вулиці Молодіжній, Вайсера та Володимирській. Серед викрадених ікон — «Успіння Пресвятої Богородиці», «Святої Ксенії», «Усікновення святих» та «Побиття немовлят Іродом».

hm.npu.gov

62-річний зловмисник видавав себе за церковного прислужника — носив довгу бороду і навіть мав просту рясу — тож не викликав жодної підозри у прихожан. Користуючись цим, пенсіонер крав ікони та обмінював їх на їжу та інші необхідні йому речі.

Працівники кримінальної поліції вилучили усі викрадені ікони. Найближчим часом їх повернуть у храми. Чоловікові доведеться відповідати за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 5 років обмеження або позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що поліцейські затримали молодика, який підозрюється у побитті відвідувача нічного клубу. Подія мала місце 12 березня близько 00.30 години в одному з нічних клубів по вулиці Проскурівській. 23-річний підозрюваний наніс тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, після чого зник з місця події. Проте впродовж кількох годин працівники кримінальної поліції Хмельницького відділу поліції встановили особу зловмисника і затримали його. Чоловіки раніше не були знайомі і відпочивали в різних компаніях. Близько опів на першу ночі між ними зав’язалась суперечка, і підозрюваний декілька разів вдарив 25-річного потерпілого, від чого той впав на долівку. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголосили про підозру за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Leave a Comment

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

14 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

17 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

19 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

19 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

24 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

2 дні тому