Релігійна громада ПЦУ хмельницької церкви Різдва Пресвятої Богородиці збирає документи про перехід

Релігійна громада ПЦУ збирає документи для юридичного переходу хмельницької церкви Різдва Пресвятої Богородиці з Української православної церкви до Православної церкви України.

Про це Суспільному Хмельницький розповів керівник релігійної громади ПЦУ храму Різдва Пресвятої Богородиці Віталій Присяжнюк.

За його словами, попри рішення громади щодо переходу цієї церкви до ПЦУ, за яке п’ятого квітня проголосували 630 хмельничани на зібрані біля храму, там продовжують правити священники УПЦ (МП), ключ від церкви не віддають і не пускають туди ревізійну комісію для проведення інвентаризації.

“П’ятого квітня відбулись збори релігійної громади храму Різдва Пресвятої Богородиці у Хмельницькому. Мене, як голову зборів, громада призначила керівником Парафіяльної ради. Ревізійна комісія зайшла всередину, але на жаль її робота була заблокованою. Будь-які провокації зараз на руку лише ворогу. Вони зайшли в храм, після того, як громада одностайно проголосувала про перехід до ПЦУ, вони чекали провокацій, вони чекали, що ми прийдемо в наш храм, але ми того робити не будемо. Ми розуміємо, що там також наші хмельничани, парафіяни того храму, але на жаль їм настільки ту інформацію перекручують, подають, що ми захоплюємо, що ми якісь радикальним шляхом йдемо. Ні, ми розуміємо, що прийде час і в Україну буде одна православна церква України”, — сказав Віталій.

За словами Віталія Присяжнюка, він зараз готує документи для перереєстрації храму.

“Мені, як керівнику релігійної громади, доручено підписати новий статут. Протоколи рішення зборів, саме підписи громадян, віднесемо до ОВА для перереєстрації документів. На жаль, законодавчо це дуже важке рішення. Ми знаємо приклади, коли при владі були ті чи інші ставники Москви, ми зараз говоримо про владу Януковича, і вони спеціально ускладнили цей процес наскільки, що нам треба зараз юридично правильно все зробити, ми консультуємось з юристами, як здійснити цей процес, щоб не було судових позовів”, — розповів Віталій Присяжнюк.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

7 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

7 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

11 години тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

11 години тому

“Бізнесу вигідно наймати ветеранів: їх завтра не мобілізують”, — головні тези з форуму для підприємців

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

13 години тому

Розподіл електричної енергії споживачам відновлено

За інформацією НЕК «Укренерго» станом на 09:00 ранку ситуація в енергосистемі стабілізувалась, дію графіків аварійних відключень та обмеження споживання електричної…

14 години тому