Самочинно збудований у рекреаційній зоні річки Дністер елінг підлягає знесенню – рішення суду

У 2012 році Новоушицькою районною держадміністрацією державному підприємству у користування на умовах оренди було передано близько 1,2 га землі водного фонду прибережної смуги р. Дністер для облаштування на ній пляжу.

Надалі орендар, усупереч умовам вказаного договору, уклав із фізичними особами договори суборенди частини цієї земельної ділянки, відповідно до яких, окрім облаштування пляжу суборендарям, додатково надано право на встановлення споруд, повідомляє пресслужба прокуратури Хмельницької області.

На підставі цих правочинів фізичні особи незаконно, без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, побудували на березі річки так звані елінги – будинки з кімнатами відпочинку. При цьому незаконною забудовою ділянки рекреаційного призначення вони створили перешкоди для громадян у доступі до узбережжя водного об’єкту, забудували прохід до річки парканом та перекрили проїжджу частину дороги.

Враховуючи порушені інтереси держави, органи прокуратури Хмельницької області пред’явили до суду позовні вимоги про знесення самочинно збудованої споруди та скасування державної реєстрації права власності на неї.

За принципової позиції прокуратури рішенням Віньковецького районного суду Хмельницької області позовні вимоги щодо одного з елінгів площею 180 кв м задоволено у повному обсязі.

Відтак, самочинно збудований на березі р. Дністер об’єкт рухомості підлягає знесенню. Окрім того, попередньо за позовами прокуратури області судами прийнято рішення про знесення ще трьох аналогічних елінгів. Вказані рішення суду перебувають на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби.

Джерело НГП

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

3 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

3 дні тому