Самовільне зайняття земельної ділянки, знищення дерев та втеча від інспекторів

Наприкінці листопада поточного року на адресу Держекоінспекції у Хмельницькій області надійшло звернення від мешканця Хмельницького району про те, що на захисній смузі автодороги «Н-03 Меджибіж», в напрямку села Тиранівка, незаконно проводяться земельні роботи.

Інформує Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області.

Під час здійснення державного нагляду (контролю), за вказаними у зверненні координатами, спеціалісти Держекоінспекції виявили чоловіків, що назвались працівниками ТОВ «СП «АВТОСТРАДА», а також факт самовільного розміщення привозного ґрунту на земельній ділянці площею 1950 мв межах придорожньої захисної смуги зазначеної автодороги, що є порушенням статей 125 та 126 Земельного кодексу України.

Зі слів виконроба підприємства, на даній земельній ділянці розміщений ґрунт, який був привезений після земляних робіт на автодорозі Н-03.

Разом з тим встановлено, що ТОВ «СП «АВТОСТРАДА» на вказаній придорожній захисній смузі, в порушення статті 69 Лісового кодексу України, пошкодило дерева різних порід.

Загалом, представники підприємства вели себе зухвало, змінювали свідчення та безглуздо виправдовували свої дії. В підсумку перевірки – втекли від інспекторів.

Втім, за самовільне зайняття земельної ділянки, використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу, підприємство сплатить збитків на суму 11 тис. грн. А шкода за незаконне зрізання дерев становить 3 тис. 270 грн.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

14 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

15 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

19 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

19 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

21 годину тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

22 години тому