СБУ повідомила про підозру у державній зраді ексвійськовому з Хмельниччини

Служба безпеки повідомила про підозру уродженцю Хмельниччини Миколі Польному, який зрадив присязі і добровільно перейшов на бік ворога.
 
Встановлено, що у 2014 році військовослужбовець відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію і залишився в тимчасово окупованому Криму. Зрадник отримав громадянство рф і за власним бажанням продовжив службу у росгвардії.
 
За оперативною інформацією, після повномасштабного вторгнення, Польний був у «відрядженні» на території Херсонської області, де брав участь в бойових діях.
 
Нині він очолює «квартирно-эксплуатационную службу тыла войсковой части 6914 Федеральной службы войск нацгвардии рф». За «доблесну» службу неодноразово заохочувався та отримував нагороди від самопроголошеного прем’єр-міністра російської окупаційної влади Криму аксьонова.
 
Наразі підозрюваний переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури йому заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
 
СБУ продовжує системну роботу з викриття і документування злочинів зрадників та колаборантів. Злочини проти основ національної безпеки не мають строку давності, тому кожен винний неодмінно відповідатиме за скоєне перед законом.
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

23 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому