СБУ просять перевірити фінансування протестів УПЦ МП мережею заправок “БРСМ-нафта” – депутатське звернення

Нардеп Антон Поляков просить СБУ перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок “БРСМ-нафта” та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні. Про це стало відомо зі сторінки нардепа у Facebook.

Народний депутат Антон Поляков написав звернення до Голови СБУ Івана Баканова, де просить перевірити викладені у ЗМІ (зокрема в сюжеті 24 каналу: “Візит Варфоломія в Україну: проросійські сили можуть вчинити провокації”) факти про причетність до фінансування акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху мережі АЗС “БРСМ-нафта” та її власника Андрія Біби.

“Прошу Вас:

1.Перевірити інформацію про підготовку провокацій під час акцій протесту проти візиту Вселенського патріарху Варфоломія у серпні 2021 року.

2.Перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею АЗС “БРСМ-нафта” та її власником Андрієм Бібою акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні.

3.Повідомити про результати розгляду цього депутатського звернення у строк, встановлений Законом України “Про статус народного депутата України”, – пише у своєму зверненні нардеп Поляков.

Як зазначає народний депутат, проросійські сили вже з лютого вели пропаганду проти візиту Вселенського патріарху, а з різних джерел неодноразово надходила інформація про можливі заворушення під час акцій протесту. Тож, наслідки цих провокацій могли нести загрозу державній безпеці України, її міжнародному іміджу та міжконфесійній злагоді в українському суспільстві.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині чоловіка, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, оштрафували на 170 грн

Житель Кам’янця-Подільського, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, винуватий у вчиненні домашнього насильства економічного характеру – з…

7 години тому

На Летичівщині в ДТП загинув 24-річний чоловік

Автопригода сталася 11 травня близько 20:30 години на автодорозі сполученням «Стрий — Ізварине» поблизу с. Голосків під час оформлення іншої…

10 години тому

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з…

10 години тому

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

12 години тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

12 години тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

13 години тому