СБУ розслідує створення у Хмельницькому фейкової «міської ради»

Служба безпеки України продовжує слідчі дії щодо представників так званого «народовладдя», які виконували завдання із-за кордону. У фейкових «депутатів» незаконно створеної «Хмельницької міської ради» проведено низку обшуків.

https://ssu.gov.ua/

Матеріали досудового розслідування дають підстави стверджувати, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби РФ. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру у державній зраді.

Слідчі органів безпеки, у межах раніше розпочатого кримінального провадження, перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення державної влади і повалення конституційного ладу.

https://ssu.gov.ua/

Під час обшуків у представників незаконно створених «органів місцевого самоврядування і державної влади «Республіки Україна» та «територіальної громади міста Хмельницький» правоохоронці виявили:

  • статути фейкових псевдоутворень;
  • печатки і бланки;
  • протоколи засідань;
  • розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів;
  • агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть долучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Leave a Comment
Поділитися
Теги: ОбшукиСБУ

Останні новини

На Хмельниччині встановлюють штучні нерестовища

Для покращення умов природного відтворення водних біоресурсів під контролем Хмельницького рибоохоронного патруля користувач, який здійснює діяльність в умовах режиму СТРГ,…

11 години тому

Хмельниччина розвиватиме послугу сімейного патронату: регіон долучиться до загальнонаціонального проєкту допомоги дітям

17 квітня у Хмельницькому презентували загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 

11 години тому

Дві учениці з Хмельницького здобули перемогу на всеукраїнській олімпіаді з біології

Восьмикласниця хмельницького ліцею №10 Анастасія Манзюк та десятикласниця ліцею №4 імені Павла Жука Єлизавета Трубнікова здобули перемогу на всеукраїнській учнівській олімпіаді з…

12 години тому

У Кам’янці-Подільському поліцейські виявили 17-річного «закладчика»

У неповнолітнього наркоділка правоохоронці вилучили 25 згортків з наркотичною речовиною мефедрон. 

12 години тому

Затримано хмельничанина, який збирався перепливти Тису та потрапити до Румунії

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону спільно з співробітниками Тячівського райвідділу поліції затримали жителя Рівненщини, який намагався незаконно переправити через кордон…

17 години тому

На Шепетівщині перед судом постане крадій, який після вчинення злочину намагався втекти на Одещину

Поліцейські затримали підозрюваного з валізами біля залізничного вокзалу в Шепетівці.

18 години тому