СБУ викрила ділків, які щомісяця вивозили з України до 30 фур деревини за фальсифікованими документами

Служба безпеки України блокувала незаконний механізм масштабного експорту лісодеревини за межі митної території України з використанням фіктивних документів.

За попередніми даними, щомісяця ділки вивозили до 30 вантажівок, в яких містилося близько 1000 кубометрів лісу.

Оперативники спецслужби встановили, що протиправну схему організували двоє підприємців Львівщини. Для безперешкодного вивезення лісопродукції до країн ЄС зловмисники фальсифікували документи. Для цього вони залучили службових осіб лісогосподарських підприємств Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

https://ssu.gov.ua/

Щомісяця за «послугу» придбання необлікованої лісосировини та фальсифікацію документів щодо фактичної кубомаси та сортності продукції ділки оплачували лісничим майже 4 млн грн «відкатів».

Правоохоронці задокументували зловмисників «на гарячому» під час передачі чергового траншу хабарів посадовим особам лісогосподарських підприємств Сумщини.

https://ssu.gov.ua/

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі.

Заходи із викриття проводили оперативники та слідчі УСБУ у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому поліцейські розкрили крадіжку електроінструментів

Зловмисником виявився 38-річний житель Херсонської області, який нещодавно вийшов з місць позбавлення волі, та знову взявся за старе. Наразі йому…

4 години тому

У Хмельницькому та Кам’янці терміново потрібна донорська кров

У Кам'янці-Подільському на Хмельниччині терміново потрібна донорська кров негативного резуса будь-яких груп.

8 години тому

Під час пожеж на Хмельниччині загинули двоє людей

Вчора, 13 травня, у Хмельницькій області сталося три пожежі, на двох з яких загинули люди. У селі Соснівка знайшли тіло 54-річної жінки,…

8 години тому

Корейська Hyundai будуватиме на ХАЕС нові атомні енергоблоки

Український Енергоатом і корейська Hyundai Engineering and Construction домовились про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків…

11 години тому

У Славуті перед судом постане кримінальний дует наркоторговців

За розповсюдження особливо небезпечних синтетичних наркотиків зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

13 години тому

На Хмельниччині чоловіка, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, оштрафували на 170 грн

Житель Кам’янця-Подільського, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, винуватий у вчиненні домашнього насильства економічного характеру – з…

1 день тому