Шепетівському посадовцю, що збив двох медиків, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Дорожньо-транспортна пригода сталась 17 листопада цього року по вул. М. Островського у м. Шепетівка за участі посадовця структурного підрозділу філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області.
 
Керуючи автомобілем «KIA Optima» у вечірню пору доби, він не врахував дорожньої обстановки, не надав переваги у русі пішоходам, які переходили проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу, та здійснив наїзд на них.
 
В результаті дорожньо-транспортної пригоди двоє жінок віком 34 та 35 років отримали тілесні ушкодження та на теперішній час перебувають на лікуванні у медичних закладах.
 
Після вчиненого водій залишив автомобіль посеред дороги та зник з місця події, а згодом самостійно звернувся до органів поліції, де його було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжке тілесне ушкодження).
 
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та його відсторонено від посади.
 
Вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, та завершення досудового розслідування.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

24 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому