«Схеми»: Подружжя Герег має посвідки на довгострокове проживання в Іспанії

Співвласник мережі гіпермаркетів «Епіцентр», народний депутат України Олександр Герега у щорічних деклараціях вказав, що з 2021 року має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. Про це повідомили журналісти проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») із посиланням на Державний реєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня.

Інформує «Детектора медіа»

За даними декларацій Гереги за 2021 та 2022 роки, і він, і його дружина Галина Герега мають посвідки на довгострокове проживання в Іспанії. Журналісти звернули увагу, що в декларації за 2020 рік такий документ нардеп не вказував.

«Схеми» також повідомили, що звернулися до пресслужби народного депутата з проханням роз’яснити, на яких підставах він отримав таку посвідку та з якою метою. Редакція пообіцяла опублікувати відповідь, коли її отримає.

Олександр Герега також задекларував кілька об’єктів нерухомості в Іспанії — житловий будинок та земельні ділянки сукупною вартістю близько 100 млн гривень.

Житловий будинок площею 455 квадратних метрів і вартістю приблизно 3 млн гривень, «ізольоване житло» та земельна ділянка площею 3180 квадратних метрів та ціною в понад 62 млн гривень, «ділянка з житлом» площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 млн гривень — все це майно записане на дружину депутата Галину Герегу.

Також, як випливає із декларацій, вона має сукупно понад 1 млн євро на рахунках у двох іспанських банках у Валенсії.

Крім цього, з початку повномасштабного вторгнення Росії і до травня 2023 року Олександр Герега провів за кордоном сумарно 209 днів. Про це журналісти «Схем» дізналися від своїх джерел, які мають доступ до бази з інформацією про перетин кордону.

Як повідомляв «Детектор медіа», нардеп Герега впродовж 8 років виплачував зарплату ексдиректору «Епіцентру» на Донеччині, який перевів цей бізнес «під Росію». Про це розповіли журналісти «Схем» у жовтні цього року.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

1 день тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

1 день тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

1 день тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

1 день тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

1 день тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

1 день тому