Спека в камерах і прогулянкових двориках: результати моніторингового візиту до ІТТ № 6 м. Кам’янець-Подільський

Співробітник Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Олександр Малий та громадські монітори відвідали ізолятор тимчасового тримання №6 ГУНП у Хмельницькій області.

Під час візиту з’ясовано, що незважаючи на перебування в установі значної кількості осіб, загальний санітарний стан в ІТТ задовільний. Права та законні інтереси утримуваних осіб, у цілому, дотримуються. Під час спілкування особи, які перебували в закладі, відзначали смачне харчування та добре ставлення персоналу ІТТ, можливість у будь-який час прийняти душ та вийти на прогулянку.

Персонал цієї установи та інших ІТТ регіону пройшли підготовку з надання долікарської допомоги та отримали відповідні посвідчення.

Водночас, у ході моніторингового візиту встановлено ряд недоліків та порушень у частині забезпечення належних умов тримання. Зокрема, в окремих камерах недостатнє природнє та штучне освітлення. Відсутня можливість утримуваним самостійно відкривати кватирки вікон для провітрювання. Примусова вентиляція в установі застаріла, працює з надмірним шумом і використовується періодично, як наслідок – в окремих камерах температура повітря становила +28-30 градусів.

Утримуваним особам не завжди надається необхідна білизна. Не передбачено забезпечення утримуваних осіб, у разі необхідності, засобами особистої гігієни, а саме зубними щітками та пастою.

Обладнання прогулянкових двориків не відповідає встановленим вимогам. Зверху вони повністю накриті прозорим пластиковим накриттям, що обмежує доступ свіжого повітря, тому температура там становила +34 градуси, що було значно вище від навколишньої (+30).

Звіт за результатами моніторингового візиту буде надіслано до Міністерства внутрішніх справ України.

Інформує Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Leave a Comment

Останні новини

На Теофіпольщині чоловік кривдив дружину в присутності малолітніх дітей

Слідчі поліції вже завершили розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України і передали матеріали до…

9 години тому

У Ярмолинецькій громаді замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий

У Ярмолинецькій громаді планують будівництво нового дитячого садочка. Така необхідність виникла, бо внаслідок ракетного удару російської федерації було пошкоджено будівлю…

10 години тому

Мільйонери з “хрущовки”: як донори “Слуги народу” пов’язані з ексдепутатом Київради

Нетішин — звичайне містечко на півночі Хмельницької області. Багатоповерхівки, магазини, зелень — ніби ніщо не вказує на його особливу заможність:…

10 години тому

Поблизу Летичева з’явилась інноваційна система вагового контролю вантажівок

На Хмельниччині, на автотрасі поблизу Летичева, запрацював WIM-комплекс, який моніторить вагу вантажівок.

11 години тому

У 10 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу при інсульті

Інсульт – це небезпечне серцево-судинне захворювання, порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та лікування.

11 години тому

У Шепетівці затримали 28-річного чоловіка за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень

Події мали місце вчора, 21 квітня, близько 21:45 години в одному з розважальних закладів міста.

15 години тому