Стріляв у рідну сестру з рушниці – за замах на вбивство судитимуть жителя Віньковеччини

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом замаху на життя двох осіб (ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).
 
У серпні цього року жінка приїхала з чоловіком до оселі брата, щоб поговорити, але в ході розмови між ними виник конфлікт.
 
Не в змозі контролювати свої емоції, обвинувачений, перебуваючи напідпитку, кинувся в хату по рушницю.
 
Зрозумівши, що замислив чоловік, подружжя кинулось до автомобіля, але родич все таки встиг вистрілити по машині. Чоловік та жінка отримали поранення дробом різного ступеня тяжкості.
 
Обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Leave a Comment

Останні новини

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

35 хв. тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

56 хв. тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

4 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

4 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому