Суд Нетішина оштрафував неповнолітнього мопедиста за кермування без водійських прав

98
Фото: pmg.ua

Нетішинський міський суд визнав винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 126 КУпАП 17-річного водія мопеда. Та стягнув з нього 510 гривень штрафу (тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Як встановив суд, цьогоріч 30 вересня у Нетішині юнак їхав за кермом мопеда, що не мав номерного знаку, зареєстрованого у встановленому законом порядку. При цьому сам водій був без шолому та без посвідчення водія на право керування цим транспортним засобом, яке йому не надавалося взагалі.  

У судове засідання юнак не з’явився. Три судові повістки, що йому надсилали, повернулися до суду за закінченням терміну зберігання.  

«Суд вчинив усі необхідні дії, щоб вчасно повідомити про розгляд справи за адресою, яку він повідомив. Відповідальність за надання правдивої інформації про адресу проживання повністю лежить на порушнику. Надання неправдивої інформації слід розглядати, як намагання у майбутньому використати цю обставину для уникнення відповідальності за адміністративне правопорушення», – зазначає у постанові суддя.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне