Суд постановив вирок обвинуваченим в розбійному нападі на будинок у Городку

У ніч на 20 липня 2018 року у м. Городок двоє озброєних молодих людей з Одещини разом із неповнолітнім з Тернопільської області вибили вхідні двері в приватному будинку. Побили і  зв’язали тамтешніх мешканців – матір з донькою. Погрожуючи, винесли з дому прикраси, електроінструменти, мобільні телефони, комп’ютери. Забрали також банківські картки, паспорт та інші документи. Під дулом пістолету випитали пін-коди до карт.

Залишивши старшу жінку вдома, чоловіки наказали молодшій сідати за кермо її автівки, що стояла на подвір’ї. Туди ж повантажили речі. Банківські картки разом із вкраденим велосипедом передали дівчині одного з обвинувачених і сказали зняти готівку. А самі тим часом скерували автомобіль у напрямку села Мартинківці Городоцького району. Зв’язану жінку із пакетом на голові залишили у кукурудзяному полі, прикривши покривалом. Викрадені речі сховали у лісосмузі в Волочиському районі та поїхали у сусіднє село. Де жила дівчина. Уже наступного дня туди ж із обшуком прийшли правоохоронці.

Городоцький районний суд визнав трьох обвинувачених винними в інкримінованих злочинах. 33-річного одесита – за ч.3 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.1 ст.304, ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України;  

24-річного жителя Одеської області – за ч.3 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.1 ст.304, ч.2 ст.146, ч.1 ст.135 Кримінального кодексу України. Обом призначив остаточне покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна;

17-річного обвинуваченого з Тернопільської області – за ч.3 ст.187, ч.3 ст.289, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.2 ст.146, ч.1 ст.135 Кримінального кодексу України, покаравши 4 роками 10 місяцями позбавлення волі без конфіскації майна. Та на підставі статті 75, статті 104 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням на 1 рік 6 місяців іспитового строку.

25-річній жительці Волочиського району суд перекваліфікував обвинувачення з ч.3 ст. 187 КК України на ч. 2 ст. 185 КК України, визнав її винною у цьому злочині і покарав 2 роками позбавлення волі, звільнивши від реального відбування покарання на 1 рік 6 місяців іспитового строку. При цьому визнав невинуватою у інкримінованих кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.3 ст.289, ч.1 ст.357, ч.3 ст.357, ч.1 ст.304 КК України та виправдав за недоведеністю вчинення нею цих злочинів.   

 Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Leave a Comment

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

41 хв. тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

4 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

6 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

6 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

11 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

1 день тому