Суд відклав розгляд справи по обвинуваченню колишнього освітянина Романа Миколаїва

Хмельницьким міськрайонним судом  учора розпочався розгляд справи по обвинуваченню колишнього очільника  Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Романа Миколаїва.  Він обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 286 КК України –  порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони  спричинили  загибель  кількох осіб. Про це інформує прес-служба Міськрайонного суду.

В судове засідання був доставлений обвинувачений, з’явився захисник, сторона обвинувачення, представники потерпілих та цивільні позивачі.

Захисник Романа Миколаїва заявив клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки він не ознайомився з матеріалами справи.  Адвокат вказав, що неодноразово звертався до сторони обвинувачення з проханням забезпечити йому право на ознайомлення. Проте на дату розгляду справи, йому так і не вдалось вивчити матеріали справи.

Суддя заслухавши думку учасників справи, ухвалив відкласти розгляд справи  до 11 лютого 2019 року о 14-30 для надання можливості захиснику ознайомитись з матеріалами справи.

Крім того, оскільки закінчувався строк  тримання під вартою обвинуваченого, судом  продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 15 лютого 2019 року.

Також  до суду з цивільним позовом до обвинуваченого звернулась Хмельницька міська рада та власник вантажівки, що отримала пошкодження внаслідок ДТП.

Ухвалою судді було відмовлено у прийнятті вказаних цивільних позовів з тієї підстави, що  позовні вимоги про відшкодування такої шкоди не випливають із пред’явленого обвинувачення. Однак, це не позбавляє права  цивільних позивачів  в подальшому звернутись з даними позовами в порядку цивільного судочинства.

Нагадаємо, чоловік підозрюється в спричиненні ДТП в результаті якої загинули двоє осіб та отримали різного роду тілесні ушкодження ще 4 осіб. Серед яких троє малолітніх  дітей.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому