Син нардепки від “Слуги народу” Олени Копанчук виїхав з України й не повернувся – ЗМІ

22-річний син народної депутатки від “Слуги народу” Олени Копанчук Дмитро Копанчук, який є депутатом міськради у Рудках на Львівщині, виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся.

Джерело: NGL.media

За результатами місцевих виборів 2020 року Дмитро Копанчук став депутатом міськради від “Слуги народу” маленькому містечку Рудки на Львівщині.

Минулого року, попри діючу заборону виїзду з країни для чоловіків призовного віку, Копанчук тричі побував за кордоном, і принаймні двічі (24-25 липня і 1-18 серпня ) виїжджав як водій водій-волонтер через систему “Шлях”.

Як повідомили у відповідь на запит NGL.media в “Укртрансбезпеці”, Копанчука вносила до системи “Шлях” Хмельницька обласна військова адміністрація. Його мати Олена Копанчук обрана депутататом Верховної Ради від мажоритарного округу №189 на Хмельниччині. 

Цього року Копанчук уже не користувався “Шляхом”.

За даними NGL.media, близько полудня 1 січня він перетнув у Смільниці українсько-польський кордон на новенькій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії “Гідросвіт”, де він є співвласником. Офіційною підставою для виїзду став супровід його батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

7 лютого Володимир Копанчук тим же автомобілем повернувся до України разом з Володимиром Федорчуком, екс-депутатом Хмельницької облради і колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук. Федорчук особисто підтвердив NGL.media, що повернувся в Україну разом з Копанчуком-старшим.

Проте сам Дмитро Копанчук так і не повернувся, що прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Його мати, народна депутатка Олена Копанчук, відмовилась говорити з NGL.media. Батько, Володимир Копанчук, сказав журналістам: “А чого я вам маю підказувати, як зв’язатись із моїм сином. Він дорослий хлопець, чого ви до мене телефонуєте?”.

https://www.facebook.com/kopanchuk/

Як пише видання, вже більше семи місяців Дмитро Копанчук не з’являється у Рудківській міськраді, де є депутатом від партії “Слуга народу”. Там лише знають, що він за кордоном.

Секретар міськради Світлана Винницька уточнила, що востаннє депутата бачили в стінах міськради 15 грудня минулого року.

Загалом з осені 2020 року депутати Рудківської міськради збирались 24 рази, проте Копанчук був на засіданнях лише 10 разів.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

3 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

21 годину тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

22 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

1 день тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

1 день тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

1 день тому