ТОВ “Хмельницькгаз Збут” не підвищуватиме ціну газу в грудні

Вартість блакитного палива для побутових споживачів-клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» у грудні “заморожена” на рівні листопада – 8,87555 грн за 1 куб. м, що дорівнює 0,8388 грн за кВТ-год.

Попри початок опалювального сезону і підвищення попиту на газ в Україні, уникнути подорожчання газу вдалося завдяки стабільним цінам на європейських енергетичних біржах. Нині вартість газу в Європі залишається на рівні минулого місяця, адже сезонне зростання котирувань на хабах наразі зупинилося.

Крім того, зменшенню ринкової ціни сприятиме продаж блакитного палива, що видобувається державними компаніями на теренах України, на прозорих і відкритих біржових торгах. У ТОВ «Хмельницькгаз Збут» сподіваються, що невдовзі це стане можливим.

Нагадаємо, газ власного видобутку є дешевшим за імпортний. Втім, поки що обсяги торгів українським ресурсом на вітчизняних біржах є незначними.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

21 годину тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

22 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

23 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому