Травмування робітників на будівництві у Хмельницькому: оголошено підозри директору та виконробу фірми-підрядника

Нагадаємо, подія сталася 19 червня на будівельному майданчику по вулиці Ранковій у Хмельницькому. П’ятеро осіб, які займались утепленням новобудови, отримали травми в результаті падіння фасадної люльки. 

Для з’ясування усіх обставин події слідчі поліції провели ряд обшуків на підприємствах, які беруть участь у будівництві, вилучили та опрацювали документацію, ініціювали проведення перевірок із залученням  спеціалістів Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Комплексна перевірка показала, що директор та виконроб фірми-підрядника, котра виконувала роботи на будівництві, порушили цілий ряд нормативно-правових актів, що призвело до травмування п’ятьох осіб, четверо з яких — неповнолітні. Усі вони не були офіційно оформлені на будівництві.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили фігурантам підозри за ч. 2 статті 272 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

4 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

8 години тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

10 години тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

11 години тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

14 години тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

16 години тому