У Чемерівцях суд виніс вирок чоловіку за крадіжку радіаторних батарей

33
Фото: opalennya.in.ua

«Визнати винним у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України Р. звільнити від відбування покарання з випробуванням і встановити йому іспитовий строк тривалістю 1 рік», – такий вирок виніс Чемеровецький районний суд  обвинуваченому в крадіжці, поєднаній з проникненням в інше приміщення.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, 23 грудня 2018 року місцевий житель зайшов до незамкненого приміщення контори сільгосппідприємства у с. Гусятин Чемеровецького району, що на той момент була недіючою, і викрав звідти 8 радіаторних батарей по 7 секцій кожна. Завдавши власнику – ТОВ «ФГ НВО «Мрія» 4216 гривень збитків.

Батареї молодий чоловік привіз додому, матері пояснив, що це – плата за виконану роботу. Тож згодом вона здала їх на металобрухт, заробивши 2300 гривень.

При призначенні покарання суд врахував позитивні характеристики обвинуваченого, відсутність претензій з боку потерпілого та висновки судово-психіатричного експерта, згідно з якими, чоловік має певні розлади, внаслідок чого не в повній мірі міг та може усвідомлювати свої дії і керувати ними.

«Взявши до уваги особу обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства», – зазначає у вироку суддя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Довідково: частина 1 статті 69 Кримінального кодексу України передбачає, що за наявності кількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи винного суд, умотивувавши своє рішення, може, крім випадків засудження за корупційний злочин, призначити основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу, або перейти до іншого, більш м’якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цього Кодексу за цей злочин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне