У Хмельницькій громаді обстежили їдальні у закладах освіти: чи є порушення

З 31 липня по 14 серпня комісія, яка складається з фахівців різних структур, перевірила заклади дошкільної та загальної середньої освіти на готовність приміщень, харчоблоків, стан укриттів до початку нового навчального року.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла начальниця Хмельницького міського управління Держпродспоживслужби Леся Кравчук.

За її словами, обстеження проводилися на предмет дотримання санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів. Особлива увага приділялася стану приміщень харчоблока, вимогам до зберігання харчових продуктів, своєчасному проходженню медичних оглядів працівників закладів, веденню записів в журналах, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режиму, безперебійній роботі холодильного та технологічного обладнання, дотриманню технології приготування страв, забезпеченню дітей безпечними та якісними харчовими продуктами, дотриманню санітарних умов перебування дітей в закладах освіти.

Посуд для готування їжі в одному з освітніх закладів освіти Хмельницького, серпень 2023. Фото: Держпродспоживслужба Хмельниччини

“Станом на 15 серпня поточного року, за результатами комісійних обстежень, стан готовності до початку навчального року є задовільним. У багатьох закладах є укриття. Були виявлені незначні недоліки в деяких закладах щодо придбання та заміни посуду, маркування та зберігання харчових продуктів, наголошено на відповідності супровідних документів на продукти”,— розповіла Леся Кравчук.

У період запуску навчального процесу, за її словами, рекомендовано дотримуватися умов зберігання харчових продуктів та контролювати проведення лабораторних досліджень на показники безпеки готових страв та води.

Загалом міська територіальна громада налічує 56 закладів загальної середньої освіти та 59 закладів дошкільної освіти.

Leave a Comment

Останні новини

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

33 хв. тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

2 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

19 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

19 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

23 години тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

23 години тому