У Хмельницькому безкоштовно вакцинують домашніх тварин: де можна отримати послугу

Цього року на Хмельниччині зафіксували випадок сказу у безпритульного собаки. Хвора тварина покусала 8-річного школяра та домашнього собаку. Дитина та пес вчасно пройшли лікування, а також зробили щеплення від сказу.

Спалах інфекції має декілька причин. З початку російського вторгнення кількість безпритульних тварин зросла на 60%. Також  через воєнний стан профілактика сказу серед диких тварин стала надзвичайно ускладненою.

Міжнародний фонд захисту тварин IFAW та українська соціальна ініціатива Save Pets of Ukraine запускають програму комплексної допомоги домашнім улюбленцям “Лапки в Безпеці”. Проєкт діє з 9 травня по 10 червня.

“Профілактика поширення інфекційних хвороб, це складна та в одночас важлива задача для нас. Бо проблема сказу в Україні – тільки здається не актуальною. Бо дедалі більше ветеринарних лікарів та власників стикаються з ним від Сходу до Заходу нашої країни.” – Анастасія Іваніченко, Координаторка проєктів Save Pets of Ukraine

У безкоштовний пакет ветпослуг входить щеплення від сказу та інфекційних хвороб та чипування. Такий комплексний підхід допоможе не тільки вберегти улюбленця від хвороб, але й суттєво збільшити шанси на його повернення у родину у випадку загублення.

В Хмельницькому послуги можна отримати за адресою:

  • Ветеринарна амбулаторія “Добродій”, м. Хмельницький , вул. Старокостянтинівське шосе 1/1

Тел. 067 009 9744

Обмежень по кількості домашніх тварин на одного власника немає. Першочергово послуги надаватимуться улюбленцям внутрішньо переміщених українців та українок.

“Війна триває, сотні тварин стають безхатніми і потребують нашої підтримки. Save Pets of Ukraine вже не вперше стає оператором добрих проєктів. Нам важливо дбати про добробут чотирилапих.  Цього разу ми прийняли рішення підтримати котиків і песиків людей, які були змушені покинути свої домівки. Тому пріоритет для безоплатної вакцинації та чипування надається саме тваринкам ВПО, які не залишили своїх улюбленців в біді.” – Ірина Лозова, старша менеджерка з КСВ.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Власник товариства, який обвинувачується у злочинах проти нацбезпеки, поверне землю вартістю понад 1 млрд грн

Волочиська окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 га.

9 години тому

На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень

Національна атомна компанія «Енергоатом» збирається збудувати залізобетонний завод у Нетішині – місті-супутнику Хмельницької АЕС.

10 години тому

У Шепетівці місцевий житель на авто «ВАЗ 21043» допустив зіткнення із велосипедисткою

Дорожньо-транспортна пригода сталась 18 травня близько 19:10 години по вулиці Залізничній. 34-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ 21043» допустив зіткнення…

12 години тому

Мінсоцполітики: Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше

Відсьогодні військовослужбовці зможуть оперативніше отримувати профінансовані державою високофункціональні протези та ортези, зокрема протези верхньої кінцівки з зовнішнім джерелом енергії та…

12 години тому

Жителям села Велика Калинівка надаватимуть безплатну медико-консультативну допомогу

З метою надання медико-консультативної допомоги жителям Хмельницької міської територіальної громади, в середу, 22 травня, відбудеться виїзд у село Велика Калинівка...

16 години тому

Регіонально рідкісну рослину купальницю європейську вперше виявили у національному парку Хмельниччини

Під час моніторингових обстежень території національного природного парку "Мале Полісся", що на Хмельниччині, вперше виявили купальницю європейську — регіонально рідкісну рослину.

17 години тому