У Хмельницькому СБУ зупинила створення фейкової міськради

У Хмельницькому Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність організованої групи, учасники якої намагались створити фейкову міськраду обласного центру для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

За попередньою версією слідства органів безпеки, учасники групи, до складу якої входило понад 10 чоловік, провели зібрання, де створили так званий «орган місцевого самоврядування Республіки Україна «Хмельницька міська рада». Вони обрали «голову» і «депутатів» псевдоутворення та проголосили ліквідацію діючого органу місцевого самоврядування ‒ Хмельницької міської ради. Для імітації легітимності зловмисники також розробили та підписали установчі документи фейкової організації.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організатор групи на власній сторінці у соцмережах поширював інформацію із закликами приєднуватись до «новоутвореної міської ради» для здійснення «реального» місцевого самоврядування.

Під час низки обшуків у помешканнях фігурантів та за місцем проведення фейкових установчих зборів правоохоронці виявили документи, які підтверджують протиправну діяльність. 

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

15 хв. тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

3 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

3 години тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

21 годину тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

23 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

24 години тому