У Хмельницькому суд оштрафував ексчиновницю, яку вимагала у подружжя 5000 доларів хабара за сприяння у всиновленні дитини

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок екс-начальниці Служби у справах дітей Хмельницької ОДА Ніні Магур за зловживання службовим становищем. Посадовиця вимагала у подружжя 5000 доларів хабара за сприяння у всиновленні дитини. За це їй призначили 68 тис. грн штрафу.

Як йдеться у вироку суду від 18 квітня, у 2021 році до обвинуваченої звернулося подружжя, яке хотіло всиновити хлопчика з дитбудинку. Тоді Ніна Магур сказала парі, що за позитивний акт обстеження побутових умов проживання, не створення штучних перешкод та подальше сприяння в усиновленні малолітньої дитини, а також на вплив на керівництво Служби у справах дітей Хмельницької міської ради необхідно заплатити 5000 доларів.

13 липня 2021 року, перебуваючи у приміщенні службового кабінету № 301 Служби у справах дітей Хмельницької ОДА, посадовиця отримала гроші.

Вина обвинуваченої в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, крім її показів, підтверджується зібраними під час досудового розслідування та дослідженими в судовому засіданні доказами.

У суді Ніна Магур визнала свою вину частково. Зазначила, що у лютому 2021 року до неї із документами прийшла жінка, яка хотіла усиновити дитину. У договорі оренди обвинувачена побачила меншу площу квартири, ніж необхідна для поселення малолітнього. Тож для вирішення цього питання вона телефонувала начальнику Служби у справах дітей Хмельницької міської ради та консультувалася з юристами. Згодом посадовиця дізналася від пари, що вони встановили контакт із одним хлопчиком, тож з’ясувала для них стан здоров’я дитини.

Тоді, за словами Ніни Магур, 13 липня 2021 року до неї прийшла жінка, подякувала за допомогу, поклала конверт і пішла. Гроші посадовиця сховала в сейф, потім у сумку, а згодом – у стіл, де їх і знайшли правоохоронці.

Водночас потерпіла повідомила у суді, що це Ніна Магур натякнула їй на фінансову винагороду. Чиновниця начебто сказала: «Нікому не вір…». І жестом правої руки показала пʼять пальців, натякаючи про необхідність надати їй 5 000 доларів.

Суддя Володимир Навроцький визнав Ніну Магур винною за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) й призначив 68 тис. грн штрафу.

Окрім того суд стягнув на користь державного бюджету документально підтверджені витрати за проведення експертизи в розмірі 2059 (дві тисячі п`ятдесят дев`ять) грн. 44 коп.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

24 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

1 день тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 день тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому