У Хмельницькому судитимуть групу осіб за вимагання 100 000 гривень

Аби змусити місцевого жителя віддати кошти, до нього обвинувачені застосовували психологічний та фізичний тиск.

Наприкінці березня цього року в ході проведеної операції оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно з працівниками кримінальної поліції, слідчими слідчого управління поліції області за силової підтримки спецпризначенців затримали двох учасників угруповання.

Чоловіки, маючи зв’язки у кримінальному середовищі регіону, під вигаданим приводом упродовж тривалого часу вимагали кошти з місцевого мешканця. При цьому погрожували насильством та знищенням його майна. Аби отримати спокій, потерпілий мав переказати 100 000 гривень на вказаний банківський рахунок.

Одразу після затримання поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів. В одного з них поліцейські вилучили, прекурсори, канабіс, амфетамін та лабораторне обладнання.

27 липня за погодженням із Хмельницькою обласною прокуратурою обвинувальний акт стосовно двох осіб було скеровано до Хмельницького міськрайонного суду. Організаторові інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Дії його спільника, окрім ст. 189 Кримінального кодексу України, кваліфіковані ще за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 та 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до 7-ми років ув’язнення.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині чоловіка, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, оштрафували на 170 грн

Житель Кам’янця-Подільського, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, винуватий у вчиненні домашнього насильства економічного характеру – з…

13 години тому

На Летичівщині в ДТП загинув 24-річний чоловік

Автопригода сталася 11 травня близько 20:30 години на автодорозі сполученням «Стрий — Ізварине» поблизу с. Голосків під час оформлення іншої…

16 години тому

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з…

16 години тому

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

18 години тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

18 години тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

19 години тому