У Красилові обмежили конкуренцію під час конкурсу на управителів будинків

У Красилові обмежили конкуренцію під час конкурсу на управителів будинків
Фото: KRYSTYNOPIL.INFO

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Відомство рекомендувало виконавчому комітету Красилівської міської ради припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Відділення встановило, що органи місцевого самоврядування у Хмельницькій області не провели конкурси на визначення управителів багатоквартирних будинків.

У 2018 конкурс з визначення управителів провели лише Хмельницька та Славутська міські ради. Участь у конкурсах брали комунальні і приватні підприємства. Станом на 1 липня 2018 року в Україні діяло 5,5 тис. суб’єктів господарювання, що надають послуги з управління багатоквартирними будинками у більш ніж 43,8 тис. будинках.

У Красилові мешканці 93 багатоквартирних будинків не здійснили заходи щодо визначення управителя.

На виконання рекомендацій антимонопольників щодо проведення конкурсу виконавчий комітет Красилівської міської ради надав копії трьох рішення.

Зокрема, рішенням від 21.09.2018 року №406 “Про призначення управителя  багатоквартирного будинку у м. Красилів” були затверджені кваліфікаційні умови проведення конкурсу. Ці умови, встановили обмеження стосовно наявного досвіду роботи з надання послуг у сфері управління (обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій) не менше 2 років та обсягів наданих послуг обслуговування не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті.

Цим же рішенням управителем для мешканців 92 багатоквартирних будинків м. Красилова була призначена Красилівська житлово-комунальна контора.

Через встановлення обмежень стосовно часу та об’єму надання послуг з управління будинком, окремі суб’єкти господарювання (приватні та відомчі ЖЕКи, фізичні особи – підприємці), як з м. Красилова та із інших регіонів України, що вже діють на ринку надання послуг управління багатоквартирними будинками чи планували ввійти на цей ринок, але не мали ні обсягів раніше наданих послуг, ні наявності досвіду, були позбавлені можливості взяти участь у конкурсі.

Таким чином, дії виконавчого комітету Красилівської міської ради обмежили конкуренцію. Про виконання рекомендацій виконком повинен проінформувати у місячний термін.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне