У Красилові під час спортивного свята агітували за кандидата і розігрували подарункові сертифікати на футбол

Під час футбольного чемпіонату в місті Красилові, який організували за підтримки громадської організації «За конкретні справи» та кандидата в народні депутати України Вадима Лозового, агітували за кандидата і розігрували подарункові сертифікати на матч «Україна–Португалія». Про це повідомляє сайт Громадянської мережі ОПОРА. 

Футбольний чемпіонат «Кубок дружби» відбувся 12 липня у місті Красилові за сприяння громадської організації «За конкретні справи» та кандидата у народні депутати України Вадима Лозового, повідомляють спостерігачі ОПОРИ. У межах чемпіонату змагалися дитячі команди з міст Нетішина, Ізяслава, Красилова та селищ Теофіполя і Білогір’я, які розташовані у виборчому окрузі №189. А відтак матч зіграли команди «Зірки національної збірної України» та «Збірна ветеранів Красилівського району».

На території стадіону, де відбувалося спортивне свято, ОПОРА зафіксувала банери кандидата у народні депутати України Вадима Лозового. Також прапорці та кульки з написами «Я за Лозового», буклети із логотипом ГО «За конкретні справи». На них також було вказано, що чемпіонат відбувається за підтримки кандидата у народні депутати України Вадима Лозового. 

www.oporaua.org

“Конкретні” кандидати

Народний депутат України Олександр Герега, який також є кандидатом у народні депутати України у виборчому окрузі №192 та одним із засновників громадської організації «За конкретні справи», виступаючи під час спортивного свята, закликав присутніх голосувати за Вадима Лозового.

«Правильність нашого вибору буде визначати наше майбутнє. А наш вибір – це Лозовий Вадим Миколайович. Це один з кращих топ-менеджерів нашої країни… Ви бачите, скільки позитивних речей ми сьогодні від Лозового в Красилові маємо. Тому, шановні мешканці Красилова, скажіть своїм друзям, родичам, небайдужим: все-таки це правильна ідея – вибрати нового. А за нового ми голосуєм тільки за Лозового», – сказав Олександр Герега.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, нагороджували переможців дитячих футбольних змагань кандидат у народні депутати Вадим Лозовий та народний депутат і кандидат Олександр Герега.

На початку заходу його учасникам та глядачам волонтери у брендованих футболках  кандидата Вадима Лозового роздали лотерейні білети з номерами та логотипом ГО «За конкретні справи». Розіграш 26 квитків на матч «Україна–Португалія» відбувся у два етапи. В перерві між таймами під час матчу команд «Зірки національної збірної України» і «Збірна ветеранів Красилівського району». А також одразу після закінчення гри.

www.oporaua.org

Переможці лотереї отримали подарункові сертифікати на матч «Україна–Португалія». На  сертифікатах був логотип ГО «За конкретні справи» та вказано: «за підтримки кандидата у народні депутати України Вадима Лозового». Зазначені і вихідні дані: «Замовник та відповідальний за випуск – Котелба Р. О., розпорядник коштів виборчого фонду кандидата у народні депутати України Лозового В.М.»

www.oporaua.org

На чиєму боці закон?

«Передвиборчою агітацією вважається здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. Виборче законодавство категорично забороняє передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям послуг, товарів, зокрема й лотерейних білетів. Зважаючи на це, у видачі сертифікатів про право на відвідування футбольного матчу із поміткою “за підтримки кандидата” під час агітаційного заходу можна вбачати ознаки непрямого підкупу виборців», – зазначає Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України (частина 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).  Як зазначається у частині 8 статті 68 цього Закону, кандидат у депутати в одномандатному окрузі фінансує із коштів свого виборчого фонду заходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку. 

 

Leave a Comment

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

3 години тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

7 години тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

8 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

9 години тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

11 години тому

З добудовою двох нових енергоблоків Хмельницька АЕС стане безпечнішою: чому

На Хмельницькій АЕС наприкінці минулого тижня почали будувати два енергоблоки за американською технологією.

12 години тому