У ОДА пройшла презентація щорічної доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2018 рік

Вчора до обласної державної адміністрації завітала регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва. Метою візиту стало проведення презентації щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2018 рік.

До заходу долучилися заступник голови адміністрації Світлана Павлишина, працівники адміністрації та органів місцевого самоврядування. Також представники органів поліції та громадських об’єднань.

Вітаючи учасників зібрання, Світлана Павлишина зазначила, що сьогодні сфера того чим займається Уповноважений надзвичайно широка. А це і дотримання прав людини в сферах освіти, безпеки, права, дискримінації, тощо.

“На сьогодні, опрацьовуючи спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання прав людини  в закладах охорони здоров’я, що надають паліативну допомогу та про стан додержання прав дітей у закладах інституційного догляду в Україні за результатами моніторингових візитів національного превентивного механізму у 2018 році, приємно відмітити, що лише щодо діяльності декількох закладів Хмельниччини зазначені зауваження”, – сказала Світлана Андріївна. Разом з тим, вона наголосила, що вже проводиться відповідна робота з усунення недоліків.

Заступник голови адміністрації побажала всім плідної та цікавої роботи. І висловила сподівання, що в наступній доповіді за 2019 рік, заклади області будуть згадані лише в позитивному ключі. 

“Сподіваюся, що ми будемо працювати тільки на випередження і профілактику”, – зазначила посадовець.

Загалом, під час презентації щорічної доповіді, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Ольга Осередчук наголосила на актуальних проблемах в сфері дотримання прав і свобод людини і громадянина. Та презентувала результати діяльності Уповноваженого за 2018 рік.  Зокрема, зосереджено увагу на дотриманні прав таких категорій осіб як пенсіонери, діти. Також військовослужбовці, поліцейські та особи з інвалідністю.

Окрему увагу було звернено на дотримання соціальних та економічних прав громадян в умовах децентралізації. А ще дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, реалізацію національного превентивного механізму.

Leave a Comment

Останні новини

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

2 години тому

В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до

3 години тому

Працедавці можуть отримати відшкодування за створення інклюзивного робочого місця для ветеранів з інвалідністю

74% українців вважають, що для ветеранів, які отримали інвалідність, після повернення в цивільне життя вагомою проблемою буде відсутність інклюзивного простору…

3 години тому

Розпочав роботу офіс “Зроблено в Україні” на Кам’янеччині

У Кам’янець-Подільській філії Хмельницького обласного центру зайнятості розпочав роботу офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону.

4 години тому

У Нетішині затримали чоловіка, якого підозрюють у збуті наркотиків PVP

Оперативники відділу кримінальної поліції спільно зі слідчими Шепетівського райуправління поліції затримали 42-річного нетішинця, якого підозрюють у збуті особливо небезпечних наркотиків…

4 години тому

На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів у сервісних центрах МВС

Впродовж квітня цього року в сервісних центрах МВС Хмельниччини спостерігається збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами.

5 години тому