Власника швейного цеху оштрафовано за використання праці неналежно оформленого працівника

Власника швейного цеху оштрафовано за використання праці неналежно оформленого працівника
Фото: newskm.net

Керівництвом управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на приватне підприємство у розмірі 111 690 гривень. У грудні минулого року під час проведення інспекційного відвідування в одному із швейних цехів Хмельницького району було виявлено на робочих місцях 21 працівника. З’ясовано, що один працівник працював без належного оформлення трудових відносин. Зокрема, із зазначеним працівником не був укладений ні трудовий ні цивільно-правовий договір.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент проведення інспекційного відвідування та виявлення порушення.

Інформаційно: з 1 січня 2019 року розмір штрафу за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску збільшено та становить 125 190 гривень.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації.

Нагадаємо, що 16 лютого 2018 року працівники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у взаємодії із Шепетівською місцевою прокуратурою задокументували факт надання неправомірної вигоди поліцейському. Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за здійснення діяльності, пов’язаної із незаконним зайняттям гральним бізнесом, повернення вилученої комп’ютерної техніки та закриття кримінального провадження, громадянин запропонував слідчому Ізяславського відділення ГУНП в Хмельницькій області неправомірну вигоду. Про таку пропозицію поліцейський повідомив своє керівництво та співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Під час дачі хабара, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, було викрито, а грошові в сумі 5000 гривень вилучено.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне