У Полонному судитимуть двох жителів Житомирщини, обвинувачених у крадіжці корів

На початку жовтня минулого року 33-річний чоловік разом із неповнолітнім знайомим програв на ігрових автоматах  40 тисяч позичених гривень. Аби якось відшкодувати збитки, запропонував юнаку вкрасти на пасовищі корів, здати їх на м’ясо та заробити легкі гроші.

За повідомленням Хмельницького апеляційного суду, нагодою чоловіки скористалися 11 жовтня 2018 року. В Полонному на полі побачили трьох дійних корів, що паслися без нагляду, відіпнули їх та завели на спеціально облаштоване авто. Реалізували худобу аж на Вінниччині. Такі результати досудового розслідування.

Тепер обох обвинувачують в крадіжці за попередньою змовою групою осіб, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України). А старшого – ще й у втягненні неповнолітнього в злочинну діяльність (частина 1 статті 304 Кримінального кодексу України).

Санкції ч. 2 ст. 185 КК України передбачає покарання арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк; ч. 1 ст. 304 КК України – позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що у Славуті поліцейські затримали викрадача коней. Працівники Славутського відділу поліції розкрили крадіжку трьох коней, які належать мешканці одного із сіл району, та повернули викрадених тварин власниці. Жінка звернулася до поліції 21 січня і повідомила, що хтось уночі викрав з її господарства двох коней білого та чорного окрасу та одне руде лоша. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому