У Шепетівці агітували з порушенням законодавства – ОПОРА

Агітаційні матеріали без вихідних даних представники ОПОРИ отримали у м.Шепетівка у наметах «Об’єднання «Самопоміч» 7 і 8 лютого. Щоправда, не всі агітки були з порушеннями. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі.

Фото: ОПОРА

Намет стояв на вулиці Героїв Небесної Сотні, неподалік місцевого ринку. З нього впродовж двох днів роздавали друковану продукцію за кандидата в Президенти Андрія Садового,

Фото: ОПОРА

Дитячі розмальовки, церковні календарі, листівки «Нема за кого голосувати на виборах? ЗА 5 ХВИЛИН У ВАС З’ЯВИТЬСЯ КАДИДАТ!» із фото Андрія Садового – усі ці матеріали містили гасло «Саме зараз!», ім’я та прізвище кандидата. Однак на них бракувало вихідних даних, визначених у ч. 16 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України». Так були відсутні: відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, тиражу, інформації про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Фото: ОПОРА

За поясненнями спостерігач ОПОРИ звернувся до місцевого офісу «Об’єднання «Самопоміч». Як пояснила представниця Шепетівської міської організації партії Ірина Сидоренко, всю поліграфічну продукцію вони отримали централізовано та не звернули увагу, що частина матеріалів не містить необхідної інформації. Відтак пообіцяли уважно оглянути всю продукцію та в подальшому уникати подібних ситуацій.

Щоб перевірити, чи виконали представники партії свою обіцянку, 9 лютого спостерігач ОПОРИ знову прийшов на місце, де роздавали агітацію, однак намету там не було.

Треба зазначити, що відповідно до ст. 212-13 КУпАП розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять  вихідних даних  – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

2 години тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

6 години тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

6 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

7 години тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

9 години тому

З добудовою двох нових енергоблоків Хмельницька АЕС стане безпечнішою: чому

На Хмельницькій АЕС наприкінці минулого тижня почали будувати два енергоблоки за американською технологією.

11 години тому