У водойму-охолоджувач Хмельницької АЕС вселено понад 3 тонни риби, – Хмельницький рибоохоронний патруль

Шостого листопада 2019 року відбувся перший етап зариблення водойми-охолоджувача Хмельницької АЕС. Захід пройшов в м. Нетішин Славутського району. Мальок вирощений за кошти користувача водних біоресурсів. Вселення проводилось відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми.

Так, до водойми випущено 3 050 кг цьоголіток риби, середньою вагою близько 25 грамів/екз. Зокрема, 14 000 екз. (350 кг) білого амура, 62 000 екз. (1 550 кг) білого товстолобика та 46 000 екз. (1 150 кг) коропа.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Хмельницького рибоохоронного патруля.

«Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів. Які із розумінням ставляться до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період», – повідомив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Хмельницькій області Олег Атаманчук.

Відповідно до заявки роботи із вселення водних біоресурсів триватимуть до 10 листопада. За цей період користувачем планується вселити понад 5 000 кг риби.

Leave a Comment

Останні новини

Енергоатом: ХАЕС працює в штатному режимі і жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного…

1 годину тому

Українців закликають підвісити паски для мешканців прифронтових територій до Великодня

Ініціатива “Поділись теплом Великодня” покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових…

2 години тому

Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується

Висновок про стан здоров’я, зокрема довідка від нарколога і психіатра, — обов’язковий і відповідальний етап на шляху людей, які хочуть…

3 години тому

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

5 години тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

6 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

7 години тому