В області тривають перевірки дотримання правил карантину при здійсненні транспортних перевезень

Громадський транспорт – одне з тих місць, де існує особливо великий ризик передачі інфекцій, адже зазвичай у замкнутому приміщенні досить тривалий час перебуває велика кількість людей, а дотримання соціальної дистанції є проблематичним. Саме тому під час епідемії коронавірусу особлива увага звертається на те, аби при наданні послуг з пасажирських перевезень були виконані всі застороги, передбачені вимогами  нормативних документів.

З метою забезпечення дієвого контролю за дотриманням санітарних норм на транспорті в області активізували роботу мобільних груп із залученням Нацполіції та Укртрансбезпеки, які перевіряють, чи водії та пасажири дотримуються маскового режиму, чи не перевищено дозволену кількість людей у транспорті, тощо. Також в рамках моніторингових перевірок до контролю за ситуацією долучився і перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш.

https://www.adm-km.gov.ua/

Так, днями посадовець спільно з керівником обласного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрієм Коревою перевірив роботу автовокзалу у м.Старокостянтинові, а вчора разом із заступником Хмельницького міського голови Володимиром Гончаруком проінспектували роботу міського пасажирського транспорту та автовокзалу №2 у м.Хмельницькому. Як зауважив Роман Примуш, перевірка показала, що зараз в містах і перевізники, і пасажири досить сумлінно ставляться до виконання вимог щодо санітарних норм.

“Ми бачимо ситуацію з рівнем захворюваності і країні, і в області зокрема. Тому такі перевірки здійснюються по всіх території країни, активізовані всі служби. Вони показують, що на території міст карантинні вимоги більш-менш витримуються, тоді як у селах ситуація є досить складна. Тому будемо акцентувати увагу на інформаційній роботі, бо бачимо нерозуміння, а інколи й ігнорування цих вимог, – зазначив посадовець. – Фактично зараз розпочалася друга хвиля зростання захворюваності на COVID-19, тому маємо бути дуже уважними, бо у нас також спостерігається збільшення кількості випадків. Потрібно ситуацію втримати, щоб область могла нормально функціонувати, в протилежному випадку будемо змушені повертатися до більш суворих обмежень, які наразі в область діють лише в окремих районах.”

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

9 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

12 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

14 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

14 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

19 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

2 дні тому