Вакцинація від Covid-19: коли почнеться та скільки кам’янецьких медиків готові до щеплення

Вже цього тижня Кам’янець-Подільський збирається отримати вакцину від коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca та виробляється в Індії.

Про це в коментарі Vdalo.info повідомив начальник управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк.

У Хмельницькому вже погодили постачання вакцини в регіони. Тому ми чекаємо на неї з дня на день. Це має статися ще цього тижня, – сказав Пливанюк.

За його словами, поки на Хмельниччині вакцинація відбувалася лише в обласному центрі.

Кам’янець-Подільський готовий почати процес вакцинації від Covid-19. Медперсонал пройшов відповідне навчання, – додав очільник управління охорони здоров’я.

Пливанюк також відповів на запитання, який відсоток кам’янецьких медиків погодилися на щеплення:

Під час першого опитування згоду дали лише близько 20% медперсоналу, який потрапляє у першу квилю вакцинації. Це був дуже низький показник. Тепер же через 2 тижні ця цифра вже перевищила 50%. Я гадаю, що загалом лише 15-20% медиків відмовляться від щеплення.

Пливанюк пояснив збільшення довіри до вакцини тим, що українці не побачили побічних ефектів, якими лякали прихильники антивакцинації.

Він також додав, що на першому етапі місто розраховує отримати 1500 доз вакцини Covishield.

Як відомо, 18300 доз вакцини виробництва Covishield прибули на Хмельницьку обласну базу спецмедпостачання ще 25 лютого. Тоді ж у Кам’янці-Подільському розраховували отримати вакцину «з дня на день».

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

4 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

7 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

7 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

10 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

10 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

10 години тому