Волочиській районній раді рекомендовано припинити дії з ознаками антиконкурентних

Фото: robotainua.com

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Волочиській районній раді припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Як встановило Відділення у ході дослідження товарних ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами та надання в оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Хмельницької області, рішенням Волочиської районної ради від 19 березня 2015 року №30-34/2015 «Про впорядкування орендних відносин» розмір орендної ставки для розміщення аптек комунального підприємства Волочиської районної ради «Волочиська центральна районна аптека №11» було знижено в порівнянні з орендною ставкою для інших аптечних закладів, які також орендували майно спільної власності територіальних громад Волочиського району.

Для КП Волочиська ЦРА №11 був встановлений рівень орендної ставки у розмірі 2 відсотків. Для інших аптечних закладів – 10 відсотків.

Оскільки ставка орендної плати прямо впливає на вартість лікарських засобів та виробів медичного призначення, дії Волочиської районної ради створили КП Волочиська ЦРА №11 більш сприятливі умови для здійснення господарської діяльності.

Волочиській районній раді рекомендовано припинити антиконкурентні дії у вигляді надання окремим суб’єктам господарювання переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції.

Про виконання рекомендацій районна рада повинна проінформувати у двомісячний термін.

Інформує Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Нагадаємо, що агрохолдинг Герег може купити у “Оболоні” активи в Хмельницькій області. Згідно з матеріалами АМКУ, відомство може видати дозвіл на покупку активів у вигляді цілісного майнового комплексу. Йдеться про заготівельно-перевалочну базу та Закупянський комбікормовий завод (обидва — смт Закупне Хмельницької обл.) і частку в статутному капіталі ТОВ “Агрофірма імені В. Д. Слободяна” (с. Іванківці Хмельницької обл.).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне