Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Герой України воїну Руслану Прусу з Хмельниччини

Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Герой України військовослужбовцю Руслану Прусу з Кам’янця-Подільського, що на Хмельниччині.

Про це повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Прусу Руслану Анатолійовичу — старшому лейтенанту (посмертно)”, — йдеться в указі Президента України.

За інформацією Кам’янець-Подільської міської ради, старший лейтенант Руслан Прус родом з села Хропотова Кам’янець-Подільського району. Закінчив факультет фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Спочатку брав участь в антитерористичні операції. 1 березня 2022 року його мобілізували до Збройних сил України. Був заступником командира роти вогневої підтримки військової частини. Загинув 23 травня 2023 року, отримавши поранення, несумісне з життям, під час артилерійського обстрілу поблизу Бахмута Донецької області. Чоловіку було 40 років. У нього залишилися дружина, донька, батько і сестра.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

19 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

23 години тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

1 день тому